Elin, ny ledare i Momentum Väst

Elin Holen De Capitani, ny ledare i Momentum Vest, Foto: HH Reinertsen
Elin Holen De Capitani, ny ledare i Momentum Vest, Foto: HH Reinertsen

Momentum Vest, ett av Momentums sju lokala lag, fick en ny ledare på senvintern. Elin Holen De Capitani tog över efter Anniken Jahnsen Kvaal.

Momentum West omfattar länen Sogn og Fjordane, Hordaland och Rogaland. Elin, den nya ledaren, är inte gammal i åldern, av årgång 1977 som hon är, men karriären i Momentum är för lång för att räknas (läs om henne i t.ex. Livsglede 4/2012, där hon omtalades som En av Momentum-pelarna).

Hon hette Elin Holen när hon som tonårsflicka fick sitt lår amputerat på höger sida till följd av skelettcancer – hon lade senare De Capitani till namnet när hon gifte sig med sin italienska make, Andrea.

Elin – som gjort sig ett namn internationellt som funktionshindrad idrottare – har under åren suttit i Momentums huvudstyrelse, hon har varit Momentum-sekreterare och Momentum-revisor, tillsammans med Andrea ställde hon upp som fotomodell för Momentums vandringsutställning, Livsglede… .

Hon är själv rogalending och samtidigt som hon blev Momentum Vest-ledare fick lokallaget även in ytterligare en rogalending i ledningen. Tidigare har inte Rogaland varit representerat med folk i ledningen och Elin berättar att det har varit si och så med Rogalandsverksamheten i Momentum Vest, samtidigt som hon nu gärna ser att Rogaland får en mer jämlik plats i den helhet som Momentum Vest representerar.

Fler verksamheter, det vill säga i Rogaland, mer betoning på kamrattjänsten där och därmed en närmare relation mellan Momentum och sjukhus och rehabinstitutioner – det är bland vad Elin nu meddelar.

fd