En ny livsglädje på vägen

Marte Gjerde Nilsen och hennes son Tobias., Foto: Hans H. Reinertsen

Sommaren har blivit höst så en ny upplaga av Livsglede är på väg till brevlådorna.

Läs där om vad som inspirerade Marte Gjerde Nilsen att i god vuxen ålder påbörja ortopedingenjörsstudier på OsloMet.

Det är denna Marte som är avbildad på den nya tidningens förstasida – ja, Marte med Tobias, en av mamma Marte och pappa Alexanders tre söner. Hela familjen är avbildad inne i tidningen.

Livsglede har träffat flera personer inom ortopedkåren i förberedelserna inför den nya tidningen: Vi har varit på en båttur med nya (det var där vi träffade Marte första gången) och avancerade ortopedingenjörsstudenter.

Båtturen var en lära känna varandra i regi av Ortopedföretagens (OVL) riksförbund och även några erfarna ortopedingenjörer deltog.

Ännu mer från ortopedkåren: Vi har fått hem en rapport från Kristiansand som nu har två ortopedverkstäder att erbjuda, jämfört med den tidigare.

Livsglädjefotografen Hasse brukar dyka upp som fotograf; det gör han också i reportaget från Kristiansand – men där framträder han också som skrivande reporter. Ett rent Hasse-reportage, alltså.

Av det övriga innehållet i den kommande Livsglede:

Vi åkte ner till Halmstad på svenska västkusten och träffade några av de första medlemmarna i AmpisLIV, den nya svenska föreningen för amputerade och anhöriga.

AmpisLIV-ledaren Christoffer Lindhe har haft nära kontakt med norska Momentum sedan långt innan den svenska föreningen bildades, och han har varit förtjust i Momentum. Hör vad han säger i vår rapport om Momentums betydelse för AmpisLIV:

”Jag skulle säga att Momentum är den främsta inspirationen för hela vårt koncept.”

Se mer av Livsglede här .