En tillbakablick: En fotosession med en före detta premiärminister

Från Livsglede 4/2010: «Heisan, en före detta statsminister… Kjell Magne Bondevik anmälde sig som frivillig. Från vänster: Han Emil Møller-Hansen (Momentum), Bondevik, Geir Bornkessel (Momentum) och Rune Kløvtveit och Rolf E. Strand (båda LFA). » Foto: Hans Hekneby Reinertsen.

Det händer inte varje dag att en vanlig kvinna och man ser möjligheten att sticka in näsan i Stortinget och där, på väg in genom dörren, till och med få en minikatt och en fotosession med en före detta statsminister.

Men, OK, så kan det hända och det gav nog vardagen lite extra krydda för två Momentum-representanter och två från Riksförbundet för Amputerade (LFA) som en höstdag redan 2010 fick uppleva just detta.

De fyra – Momentums Hans Emil Møller-Hansen och Geir Bornkessel samt LFA:s Rune Kløvtveit och Rolf E. Strand – var på väg till ett möte med en riksdagsrepresentant, för att uttrycka missnöje med eventuella förändringar i hjälpmedelsupplägget, när fd ex. -Statsminister Kjell Magne Bondevik kom rusande ut genom den stora dörren.

Tidningen Momentum Livsgledes utsända var på plats, de också. Här är ett klipp från omnämnandet av det oväntade mötet i Livsglede 4/2010:

”Livsgledefotografen Hasse såg genast en möjlighet till ett foto och frågade utan att tveka om Bondevik skulle ställa upp på en snabb fotografering med Momentum- och LFA-folket, vilket Bondevik – ingen tvekan där heller – snällt gjorde.”

I recensionen stod det också:

”Om Bondevik på resande fot helt förstod vilka dessa Momentum- och LFA-människor var och vad de höll på med här, återstår att se.”

fd / hhr

 

Läs hela tidningen här .

Lämna en kommentar