Få inspiration i julglädjen

Livsglädje-Jul-2017
Arnt Vier Winsnes Kalvik – en resande ung man, och en Livsglede-frontman. Han höll en inspirationsföreläsning under Momentum-helgen i Haugesund i oktober. Omslagsfoto: HH Reinertsen.

Njut av julupplagan av Livsglede 2017

Det råkar vara så att medan många ser fram emot jul- och nyårssäsongen så finns det andra som kämpar så mycket med ett eller annat att de tycker att det är tufft att möta den här gången.

I Jullivsglädje – hitta inspiration i att läsa om nu 18-årige Arnt Vier Winsnes Kalvik, han som i en olycka sommaren 2015 förlorade sin vänstra arm och båda benen, han som nu säger att han i stort « lever ett mycket normalt ungdomsliv.»

Under Momentum-helgen i Fevik på försommaren förra året, när han inte helt återhämtat sig från proteserna, hämtade Arnt inspiration från andra:

 

”Jag såg de andra och tänkte att jag borde pinadø göra det jag gör också. Att vara upprätt var väldigt viktigt för mig.”

 

Inspiration - Olaf B. Hansen och hans Anne Guri - människor som bidrar till livsglädje i Momentum-miljön. Foto: HH Reinertsen.
Olaf B. Hansen och hans Anne Guri – människor som bidrar till livsglädje i Momentum-miljön. Foto: HH Reinertsen.

Under en ny Momentum-helg, den i Haugesund för ett par månader sedan, visade sig Arnt vara mycket up-and-coming – som inspirationsföreläsare.

Bland de andra som nämns i julnumret finns ex-lokföraren Olaf B. Hansen, som efter en olycka 1977 saknar vänster underarm och höger ben, och hans Anne Guri – de två som under många år varit frekventa deltagare i Momentum-sammankomster , de två som för med sig mycket glädje och mys och därmed stöder under vad som är för en stöttepelare i Momentum att räkna med, detta att livsglädjen ska odlas.

Hämta gärna inspiration också genom att läsa om Håkon Thue, som i god vuxen ålder tagit sig an en rad utmaningar – bland annat de som skulle amputeras på höger sida, nedanför knät, våren 2015 och ett och ett halvt år senare likaledes amputerad på vänster sida.

Mer inspiration – Håkon Thue, en man som visat att det går att ta sig an utmaningar. Foto: HH Reinertsen.
Håkon Thue, en man som visat att det går att ta sig an utmaningar. Foto: HH Reinertsen.

Håkons råd till nya amputerade:

”Envishet och vilja och mod är viktigt behöver inte nödvändigtvis vara i kontakt med andra amputerade, det gäller att hitta sitt eget sätt att göra det.”

Läs också till exempel om den dubbelbente amerikanske krigsveteranen Rob Jones, som nyligen sprang 31 maraton på 31 dagar…

Livsledes redaktion

Lämna en kommentar