För er som nyligen har amputerats

Information till dig som nyligen har amputerats eller dina anhöriga

Texten på dessa sidor är baserad på texten i broschyren. ”Till er som är amputerade och anhöriga”

Ladda ner ”Till dig som är amputerad/anhörig” PDF

Utmanande även för anhöriga

Även för dig som anhörig finns det mycket nytt att förhålla sig till. Till en början kanske man tror att allt är kaos och att det upplevs overkligt. Efter detta kan du reagera med impotens, tomhet, ilska och en mängd känslor kan rulla över. Det är inte onaturligt.

 

Den viktiga rehabiliteringen

Målet med rehabiliteringen är att få dig – oavsett om du är amputerad eller anhörig – att känna dig som en hel människa igen, och att vara trygg och lycklig. Detta kräver förstås mycket av dig själv, men det finns även många andra som står redo att hjälpa dig. Det är därför viktigt att du är öppen för råd och hjälp från andra, både från dina närmaste, olika typer av yrkesverksamma och personer som varit med om samma sak som du.

Amputation är tufft för de flesta

Det går att växa som människa trots motgångar och svårigheter.

Att behöva amputera de flesta tycker att det är väldigt tufft, men så småningom kommer du att upptäcka att det blir lättare att orka för dig och dina nära och kära.

Vi på Momentum har upplevt detsamma som du och dina – vi är jämställda och vill gärna hjälpa dig att kunna lägga sorgen och saknaden bakom dig, hitta livsglädjen igen och se fram emot en bättre vardag – för det kommer kom.

Informationen är gjord av protesanvändare och anhöriga med hjälp av vårdpersonal så att du kan dra nytta av tips, råd och erfarenheter som vi själva gjort.

Som erfarna protesanvändare och anhöriga är vi redo att bidra genom besök och samtal. Genom att utbyta erfarenheter finns det mycket inspiration att hämta.

Kontakta oss gärna!

postadress

MOMENTUM –

FÖRENING AV AMPUTER, DYSMELISTER OCH ORTOS ANVÄNDARE

PO Box 49 Skøyen
0212 Oslo

Ring oss

+47 400 04 360

E-post:

info@momentum.nu