Fredagen den 09.03.18 arrangerade Momentum Vest en matlagningskurs med Sjå Inge
10 deltagare från Momentum trivdes kl 18-23 med matlagning, goda historier och umgänge.
Menyn för kvällen var följande:
Inges goda fisksoppa med lätt röksmak. Krydda med vitlök och curry. Serveras med pestobakad torsk, räkor och finhackade grönsaker. Nybakat bröd med rosmarin och maldonsalt.
Koriander- och vitlöksmarinerade jätteräkor. Varva in i filo och krispiga. Serveras med hemgjord sweet chilisås. Serveras på en bädd av spenat, groddar och blomkålspuré.
Stekt filé av ”Jærokse” serveras med dragonstekt svamp och
rotselleri puré. Potatis med rotfrukter. Såssås med rött vin och
stensvamp.
Mörk chokladmousse smaksatt med Cognac, serverad i glas med äkta vaniljkräm. Serveras med karamelliserad ananas med chili och pistagenötter.