Blatchford Ortopedi AS är Norges största ortopedverkstad och ägs både av Blatchford Group och av anställda i företaget. Blatchford Group är ett familjeägt företag med huvudkontor i Storbritannien med mer än 125 års erfarenhet av rehabiliteringstjänster i Storbritannien.

Blatchford Orthopedics har avdelningar i Bergen , Bodø , Harstad , Kristiansand och Trømsø.
Blatchford Ortopedi AS har mer än 130 specialister inom ortopedisk teknik.

Fokus ligger på att hjälpa kunderna till en bättre vardag och ökad livskvalitet.

Blatchfords ortopedingenjörer anpassar proteser till benet eller armen. Proteser är mekaniska eller tekniska anordningar som ersätter en saknad kroppsdel.

Detta görs av funktionella och/eller kosmetiska skäl. Oavsett grad av amputation ska protesen fungera som en förlängning av skelettet där omgivande mjukdelar används för förankring och kraftöverföring.

För att kunna välja rätt lösning för den enskilde användaren är det viktigt att kartlägga fysiska förutsättningar, önskemål och behov. En sådan kartläggning görs av protesteamet när användaren är inne på sin första protesanpassning efter amputationen. På Blatchford Orthopaedics består detta team av en läkare, sjukgymnast, sjuksköterska och ortopedingenjör.

Gemensamt för alla typer av proteser är att man brukar klä protesen med en mjuk stoppning som slipas så likt motsvarande sida som möjligt, med andra ord; kosmetika. Vissa protesanvändare väljer att inte applicera kosmetika på protesen. Det är helt upp till var och en.

En protes kan göras i en mängd varianter och mycket av kunskapen handlar om att hitta de bästa individuella lösningarna. Erfarna protesanvändare blir efter hand mycket kunniga om sina behov och önskemål. På Blatchford Orthopaedics ligger fokus på samarbete med patienten från A till Ö.

 

Samarbete med Ortokliniken
För att kunna ansöka om ditt ortopediska hjälpmedel hos NAV behöver du träffa en specialistläkare. Blatchford Orthopaedics samarbetar med en medicinsk specialist på Orthoclinic som regelbundet besöker Blatchfords avdelningar. Du kan boka din konsultation hos en specialist (utan remiss från din husläkare) genom att klicka här .

Här hittar du regler, priser och annan användbar information.

Kontakt

Blatchford Bergen
Fjøsangerveien 215
5073 Bergen
tel. 55 27 11 00
post.bergen@blatchford.no

Blatchford Bodø
Gidsken Jakobsens vei 22
8008 Bodø
tel. 75 50 74 20
post.bodo@blatchford.no

Blatchford Harstad
Mercurveien 39
9408 Harstad
tel. 77 00 57 00
post.harstad@blatchford.no

Blatchford Kristiansand
Skibåsen 42 B – Sørlandsparken
4636 Kristiansand S
tel. 38 02 32 00
post.kristiansand@blatchford.no

Blatchford Tromsø
Alkeveien 14
9015 Tromsø
tel. 77 60 00 22
post.tromso@blatchford.no

Hemsida
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram