TOTALLEVERANTÖR AV ORTOPEDISKA HJÄLPMEDEL

Norges största kompletta yrkesmiljö inom ortopedisk teknik.

Utveckling, anpassning, träning i bruk, samt facilitering och uppföljning av habilitering och träning. Skräddarsydd efter patienternas och användarnas behov och förutsättningar.

Kontakt

Huvudavdelning på Bryn
Sophies Minde Ortopedi AS
Besöksadress: Brynsveien 14, 0667 Oslo
Postadress: Postboks 493 Økern, 0512 Oslo
Telefon: 22 04 53 60
E-post: post@sophiesminde.no

Avdelningar:

Ullevål sjukhus
Se vägbeskrivningar

Rikshospitalet
Se vägbeskrivningar

Hamar
Sophies Minde Ortopedi AS, avd. Hamar
Østregate 80, 2317 Hamar
Telefon: 62 54 38 70

Drammen
Sophies Minde Ortopedi AS, avd. Nedre Torggt. 9, 3015 Drammen
Telefon: 32 83 06 82

Sophies Minde Ortopedi

 

Hos Sophie’s Minde Ortopedi hittar du Norges största och mest kompletta yrkesmiljö inom ortopedisk teknik. Sophies Minde Ortopedi är ett helägt dotterbolag till Oslo Universitetssjukhus HF. Ortopedcentret tar inmot patienter från hela landet. Huvudavdelningar har nyligen flyttat till nya lokaler i Brynsveien 14 i Bryn. Sophies Minde Ortopedi har även avdelningar på Rikshospitalet och Ullevål samt avdelningar i Drammen och Hamar.

Sophies Minde Ortopedi är en totalleverantör av ortopediska hjälpmedel. Och har i mer än 100 år varit ledande inom ortopediområdet. Sophies Minde Ortopedi har lett och följt utvecklingen genom många steg och yrkesverksamma där är oroade över att ortopedisk teknik inte bara handlar om tillverkning av ortopediska hjälpmedel. Det handlar om att göra det möjligt för människor att fungera på en nivå som de annars inte skulle kunna. Det kräver hjälpmedel som är anpassade efter individens behov och förutsättningar. Och det kräver underlättande av habilitering och träning, samt uppföljning under hela behandlingen.

På Sophies Minde Ortopedi har ortopedingenjörer och ortopedtekniker ett nära samarbete med sjukgymnaster och arbetsterapeuter. Så att hela behandlingen skräddarsys för varje enskild brukare. Inte bara hjälpen.

Proteser

Sophies Minde Ortopedi erbjuder alla typer av proteser för både arm och ben, även specialproteser och aktivitetshjälpmedel. Sophies Minde Ortopedi är en av två tillverkare av armproteser i Norge.

Sophies Minde Ortopedi kan tillverka alla specialproteser för både ben och armar.

Några exempel på speciella proteser som Sophies Minde har tagit fram:

 • körning
 • dans
 • löpning
 • skidåkning
 • bergsklättring
 • mm

Sophies Minde Ortopedi kan även tillverka benproteser för höga klackar.
Läs mer

Armproteser

Sophies Minde Ortopedi producerar alla typer av armproteser: konventionella, kosmetiska och elektriska, samt proteser med specialanpassade grepp.

De har gjort armproteser med grepp gjorda för:

 • körning
 • fiske
 • skidåkning
 • snöborttagning
 • mm

Utbildning och träning med proteser

Vissa protestyper kräver mer träning än andra. Tillsammans med ortopedingenjörerna skräddarsyr sjukgymnaster och arbetsterapeuter ett utbildningsprogram anpassat efter patientens protes och behov.

För amputerade erbjuder Sophie’s Minde Ortopedi även gåskola i samarbete med Aker sjukhus. Det är en användbar, social och pedagogisk arena för att träna och utbyta erfarenheter med andra benprotesanvändare.