Somrig livsglädje

Årets sommarupplaga av Livsglede är på väg. Omslagsfoto: Hans Hekneby Reinertsen.

Livsglädjen lyser av omslagsbilden på sommarens Livsglede som nu är på väg till brevlådorna …

Bilden visar svenska Christoffer Linde – med två ben och en arm mindre efter en järnvägsolycka 2006 – i hotellpoolen under Momentum-helgen i Tønsberg nu i juni.

Frontmannen deltog i helgens samling som utställare, han visade exempel på proteser som tillhandahålls av den internationellt aktiva verksamhet han själv har startat.

Christoffer (29) har visat upp sig i simhallar tidigare, många simhallar, för han har tränat mycket i vattnet, paralympisk simmare som han är.

Christoffer nämns även i tidigare nummer av Livsglede, och han har en gång tidigare prydt tidningens förstasida.

Den här gången fokuserar vi lite på Christoffer i tidningen, men nämner honom i en artikel som säger att krafter i Sverige är i färd med att bygga en ny förening för amputerade – med Christoffer som en av nyckelpersonerna, och med Momentum som roll modell.

Inne i sommarens Livsglede tar vi inte minst en titt på junihelgen i Tønsberg, i ett reportage där vi till exempel slår upp ett samtal med några nya ansikten i Momentum-gänget, bland dem den nyligen benamputerade Terje Bærulfsen och hans Marit.

Terje, 1951 och amputerad till följd av diabetes, säger att Marit och han har träffat ”många positiva människor” i Tønsberg och säger att ”då är det skönt att se att livet går vidare även om man har ett ben för litet . »

Han tycker att det är motiverande att träffa andra amputerade. ”Det är klart att det blir lite upp- och nedgångar för alla människor, men jag tycker att det är trevligt att se att folk jobbar, det ger mig lite av den där magen vill säga”, säger Terje i reportaget.

Några andra exempel från innehållet i den nya tidningen:

En titt på en ringräv av en ortopedingenjör, Håkon Jensen, och – förstås – ett omnämnande av en låramputerad Momentum-förvaltare som har bidragit mycket till att utveckla Momentum till vad föreningen är idag… Han heter Hans Emil Møller-Hansen och delades under helgen Samlingens galamiddag ut Momentum Hederspris.

Livsglederedaktionen önskar er god läsning – och en god sommar.

hhr / fd

Se fler Livsglede-tidningar här .

Lämna en kommentar