Studentpatienter vid HiOA / Oslo Met

Momentum har fått en förfrågan om någon ska vara studentpatient på HiOA/Oslo Met senast våren 2019.

Se begäran nedan:

Hej

Från och med i våras har jag åtagit mig att hålla ben- och lårproteskursen på skolan varje år framöver. Och vi behöver 10 benprotesanvändare och 10 lårprotesanvändare varje enskild vår för att kunna genomföra en bra kurs för eleverna och se till att de blir bra ”protesmakare”. Jag hade inte ansvaret att få studentpatienter i år, men jag vet att de kämpade mycket för att få tillräckligt med folk. Särskilt brukare av lårproteser är svåra att få tag på.

Lite viktig info:
• Läggningskursen pågår vanligtvis från ungefär övergången januari / februari till ungefär mitten av mars
• Lårkursen pågår vanligtvis från ungefär mitten av mars till slutet av april
• Studentpatienter ska kunna närvara 3 gånger, 1 gång för gips och två prov. Ungefär en halv dag åt gången.
• Vi söker gångprotesanvändare som amputerats genom benet eller låret. Även de som amputerats genom fotled, knä eller höft är välkomna att anmäla sig, men kommer då eventuellt att kontaktas i samband med andra kurser.
• Studentpatienter ska kunna gipsas två gånger, samt gå fram och tillbaka samtidigt som två proteser testas. Gärna utan, eller med en krycka.
• Vi letar i princip efter ensidigt amputerade, men om du är dubbel och vill så anmäl dig så vi kan överväga det!

Utöver ovan nämnda kurs kommer vi att genomföra en gipsövning med de helt nya förstaårsstudenterna under hösten. Då ska de bara träna på att gipsa och prata med patienterna. Här behöver vi amputerat ben, ensidigt eller bilateralt. För denna övning ska ingen protes göras för att testas, så här finns inget krav på gångfunktion.

Hoppas du har möjlighet att hjälpa mig få folk! De som frågar brukar tycka att det är trevliga dagar och det händer ganska ofta att studenterna kommer på bra idéer och nya lösningar som studentpatienterna kan tipsa sin egen ortopedingenjör om i efterhand.

Se anmälningsformuläret här .

Med vänliga hälsningar
Linn Reed-Schwanborg
Ortopedingenjör, MSc

Sophies Minde Ortopedi AS
(+47) 22 04 53 60
(+47) 99 27 20 55

www.sophiesminde.no