Skandinaviskt samarbete

Skandinaviskt samarbete

Momentum i Norge + Sverige och Amputationsförbundet i Danmark har nu ingått ett starkt skandinaviskt samarbete Varför inte samarbeta, fråga Sverige och Norge, så är det nu gjort! Den 10:e. Februari 2022 hade vi det första introduktionsmötet och det bådar gott för oss alla. För vem vill inte åka skidor i Norge med ordentlig afterski, […]

Momentum i Norge + Sverige och Amputationsförbundet i Danmark har nu ingått ett starkt skandinaviskt samarbete

Varför inte samarbeta, fråga Sverige och Norge, så är det nu gjort!
Den 10:e. Februari 2022 hade vi det första introduktionsmötet och det bådar gott för oss alla.
För vem vill inte åka skidor i Norge med ordentlig afterski, sitta runt elden i Sverige efter en forsränningstur i full fart på någon av dess floder eller träffa våra skandinaviska bröder för en tur på paddelbräda på en lugn sjö i Silkeborg ?
Vi har redan pratat om att utbyta politiska utmaningar i vart och ett av våra länder: hur samarbetar ortopedverkstäderna med lokala myndigheter och i synnerhet hur samarbetar myndigheterna med ortopedverkstäderna och protesanvändare?
Vi ser för oss att samarbete också innebär att vi kan göra ännu mer för unga amputerade som behöver en större gemenskap än vad vi normalt kan erbjuda i vart och ett av våra länder.
Det ska bli spännande att se vad det kan bli!
På Amputasjonsforeningen och Momentum är vi glada och har du några frågor står vi redo att svara på det vi kan svara på nu, här tidigt i starten av ett helt nytt samarbete.
Är du mellan 15 och 30 år – eller tycker du att du är ”ung” så vill vi gärna höra från dig 
MVH
Styrelsen för Momentum
Amputationsförbundets styrelse