Inspirationskväll med Drevelin och Momentum Vest

Inspirationskväll med Drevelin och Momentum Vest

I onsdags denna vecka arrangerade Momentum en inspirationskväll tillsammans med Drevelin. Stämningen i Drevelins lokaler i Bergen var hög bland protesanvändare, anhöriga, vårdpersonal och yrkesverksamma. Ledare för Momentum Vest, Mariann Vestbøstad Marthinsen är mycket nöjd med den goda uppslutningen av cirka 35 personer. På inspirationskvällen föreläste dubbelamputerade Jan Roger Klakegg tillsammans med sin fru Ninnis […]

I onsdags denna vecka arrangerade Momentum en inspirationskväll tillsammans med Drevelin. Stämningen i Drevelins lokaler i Bergen var hög bland protesanvändare, anhöriga, vårdpersonal och yrkesverksamma.

Ledare för Momentum Vest, Mariann Vestbøstad Marthinsen är mycket nöjd med den goda uppslutningen av cirka 35 personer.

På inspirationskvällen föreläste dubbelamputerade Jan Roger Klakegg tillsammans med sin fru Ninnis Thorkildsen. De arbetar båda som ortopedingenjörer på Drevelin. Dessutom informerade Kim Lundquist från Alfimed om intressanta lösningar för olika fästanordningar av foder till ärmar.

Inspirerande föreläsningar

– Föreläsningen med Jan Roger och Ninnis var både inspirerande och rolig att lyssna på. Deltagarna kunde säkert känna igen sig i många av de vardagssituationer som nämndes. Till exempel när man inte klarar av att springa tillräckligt fort för barnet som springer ut mot vägen. Här fick vi också en inblick i hur de lyckas anpassa sig efter varje familjemedlems behov. Ninnis berättade också mycket om sin roll som anhörig. Hon blev till och med påmind om att Jan Roger har två proteser när han en dag kom hem fem centimeter kortare. Han hade gjort några justeringar av sina fötter. Så här blir bra vardagshumor, säger Mariann.

Stämningsfullt med pizza

– Under hela kvällen bjöds det även på pizza som också gav goda samtal runt borden. Många pratade med människor de inte träffat tidigare.

– Nästa gång det är ett liknande arrangemang på Drevelin kommer det att ske i nya lokaler vid nästa årsskifte. Företaget flyttar till andra sidan vägen, bara ett stenkast bort. Innan den tiden kommer det att finnas evenemang på både Blatchford Bergen och Atterås under året. Här finns mycket att se fram emot, säger Mariann.