Träffa en likasinnad person

Träffa en likasinnad person

Gilla hjälper som – någon att utbyta erfarenheter med.

Lika personer är personer som själva blivit amputerade på grund av olycksfall, sjukdom eller andra orsaker, eller som är födda utan arm/ben.

Människor i samma ålder har värdefull erfarenhet som andra kan ha stor nytta av och njuta av. Vi har satt in detta i systemet. Det faktum att lika hjälp lika är vad vi kallar peer-to-peer-arbete.

Vad kan vi erbjuda?

Våra kamrater kan hjälpa och inspirera och vara stödjare i en svår tid, Kamraterna har bearbetat sin egen historia och står på frivillig basis till andra brukare och anhöriga som önskar det. Du kan prata med oss ​​om hur livet är som protesanvändare och praktiska och känslomässiga utmaningar. Vi har upplevt att känslor och reaktioner kan förändras över tid. Vi kan vara en god lyssnare, hjälpa dig att se möjligheter och visa dig var du kan få råd och hjälp.

Kamrater i Momentum är erfarna, har genomgått kurser och är bundna av sekretess. Vi försöker vara till hjälp och inspiration för alla amputerade, oavsett stadium. Vi har lång erfarenhet av nyopererade och etablerade protesanvändare, samt anhöriga som på ett eller annat sätt vill lära sig mer, utvecklas eller helt enkelt vill prata.

Momentums kamrater kan:

  • Vi träffas på sjukhuset
  • Kom till ditt hem
  • Delta i gruppsamtal
  • Träffa dina släktingar
  • Pratar med dig i telefon, facetime eller andra digitala kanaler

Momentum har även egna anhörigkontakter – meddela oss i formuläret om du är anhörig och vill träffa någon i samma situation

Har du frågor, ring Momentum på tel 40 00 43 60, eller skicka ett e-postmeddelande till info@momentum.nu.

Momentum har likasinnade spridda över hela Norge.

Vill du träffa en likasinnad person?

Fyll i formuläret till höger så kontaktar vi dig för att avtala ett möte.

Vänligen ange ett telefonnummer och information om var du vill att mötet ska äga rum.