– Jeg tror på å lære ting gjennom hele livet

– Jeg tror på å lære ting gjennom hele livet

Kul design hjalp Lisa til å se beinet som et verktøy, et tilbehør som lar henne leve det livet hun ønsker å leve. Nå går hun på ski, har løpt med blader og utfordrer seg selv. Men mest av alt jobber hun for et mer balansert liv. Tekst: CATHRINE MERKESDAL LISA GRAMNÄSBor: Sør for Varberg. […]

Kul design hjalp Lisa til å se beinet som et verktøy, et tilbehør som lar henne leve det livet hun ønsker å leve. Nå går hun på ski, har løpt med blader og utfordrer seg selv. Men mest av alt jobber hun for et mer balansert liv.

Tekst: CATHRINE MERKESDAL

LISA GRAMNÄS
Bor: Sør for Varberg.
Medlem siden: Våren 2022, men jeg
det svenske AmpisLiv siden oppstarten
5-6 år siden.
Type amputasjon: Femoral
amputert for 35 år siden.
Jobber som: Forretningsengel – jobber
blant annet mye med startups

– Hvordan starter du dagen?
– Jeg tar en morgentur på rundt to og en halv kilometer før jeg tar fatt på resten av dagen. Jeg gjør dette mer for mitt mentale velvære enn for kroppen min. En tur gjør meg klar til å møte dagen og være en god mor

 

– Har du en morsom erfaring med protesen din?

– Siden jeg byttet fra kosmetiske skumgummitrekk til proteser med
3D-printing og fargerike skjell har jeg blitt «moren med robotbeinet
»blant min sønns venner. De kan si ting som: «Jeg vil også ha et robotben!»

– Jeg har gått fra å ikke ville vise beinet til å føle at beinet nå er et uttrykk for den jeg er. Poenget er at protesen ikke prøver å etterligne et bein. Jeg får være med å designe det selv, med farger som jeg liker. Da blir det lettere for både barn og voksne å si fra
«wow, så kult! », i stedet for å si «å, hva har skjedd med deg?».
Det blir en helt annen dialog. Det er en stor og positiv endring i livet mitt.

For å lese resten av Lisas historie, besøk lenken under og du finner siste utgave av Livsglädje her:

Livsglede – Momentum