Förening för amputerade, dysmelister och ortosanvändare

Till dig som är amputerad

Är du nyligen amputerad eller släkting till någon som är det?

Möt en kamrat

Att kunna prata med någon som har upplevt samma sak som dig är ofta den bästa hjälpen. Våra kamrater kan träffa dig där du är.

Rättigheter

Som en amputerad och / eller protetisk användare har du rättigheter och möjligheter att få behandling och stöd för att fungera optimalt i vardagen.

Resurskatalog

Information om rehabiliteringscentraler och ortopediska verkstäder, utrustning och andra resurser

ha kamrater som kan vägleda och inspirera till en aktiv vardag!

Behöver du någon att prata med om allt från protesanvändning och aktivitetshjälpmedel, hygien och egenvård, till dina rättigheter som amputerad?

Vi har volontärkamrater som lyssnar på dig och dina behov. Läs berättelser från våra kamrater.

Behöver du någon att prata med? – Momentum

Senaste nytt:

Ny Livsglede är ute på posten!

WOW! Nu är Livsglede nr 2 – 2022 ute! Spännande att se vad du tycker om den nya designen vi har fått från detta nummer! Berätta för oss på länken här: https://forms.office.com/r/C5ATaFAF3A Eller använd QR-koden i bilden till höger så kommer du in i länken för...

Ny Livsglädje snart på väg med posten!

Ny Livsglädje snart på väg med posten!

Det här kan du läsa om i nästa nummer av Livslgede: Första steget mot osseointegrationVilly ser fram emot ett liv utan ärm Amp Camp på TeneriffaLäs om Benedictes och Celines underbara resa Petter testarHur bra är Phoenix Instinct-rullstolsväskan? Festhelg i...

OTWorld 2022 – Leipzig

OTWorld 2022 – Leipzig

Text: Petter Thime 10.-13. I maj deltog Geir Bornkessel och Petter Thime på världens största ortopedmässa i Leipzig. Denna mässa hålls 2. varje år. Vi gick ner med höga förväntningar och de sattes inte åt sidan! Mässan arrangeras med leverantörer från världens alla...

Du kan läsa alla våra inlägg här .

Träning

Träning är mycket viktigt för dig som är amputerad.

Träningstips

Vill du ha mer inspiration och tips för träning?

Momentum har ett antal reportage, filmer och allmänna råd som kan öka motivationen för ett extra pass, eller en fräsch promenad mellan middagar och fester.

Ta gärna en titt på vår youtube-kanal

Momentum Association för användare av arm- och benproteser – YouTube

Lokalt arbete

Momentum arbetar lokalt i hela landet genom kamratarbete och i lokala team som erbjuder sociala evenemang och aktiviteter.

Nationellt arbete

Nationellt arbetar Momentum med socialpolitiskt arbete, utveckling av informationsmaterial, kurser och koordinering av projekt.

 

Internationellt arbete

 

Norge är ett litet land och mycket av utvecklingen inom protesteknik, ärmteknik, kirurgi och mycket mer sker utomlands. Momentum deltar därför på viktiga arenor internationellt.

postadress

MOMENTUM –

FÖRENING AV AMPUTER, DYSMELISTER OCH ORTOS ANVÄNDARE

PO Box 49 Skøyen
0212 Oslo

Ring oss

+47 400 04 360

E-post:

mailto: info@momentum.nu